Residence Nine

Residence Nine

Location:

Site Area:

GFA:

Client:

Shenzhen, China

151,787 sq m

182,100 sq m

China Overseas Holdings Ltd.

Situated in Bao’an District of Shenzhen, this project is only five minutes away from Qianhai Shenzhen. The project aims to build a space embodying three layers of contexts - "human interactions", "mountains" and "waters", to create a lifestyle full of varieties. The design enriches visual layers of landscapes, and maximizes views of the mountains, enabling residents from different living areas to enjoy captivating sceneries and green resources. It builds up a natural setting of forestry while allowing the residence to enjoy urban living. The project fully respects the wisdom of Fengshui, by conforming to the natural formation of mountains and waters. Designers hope to create a residence fully blessed by nature, and thus adhere to the philosophy of harmony when combining natural spaces and buildings.

Pedestrian tracks and recreational spaces are organically combined, with consideration not only on the formation of mountains but also on the varying walking paces of pedestrians. Residential areas are also intelligently divided to entertain residents looking for different levels of privacy and varying types of living. Facades of buildings inherit the classical British style from 19th century. Spires, gable wall patterns, bay windows and huge chimneys are combined to make an impressive and stylish statement. All these unique architectural characteristics are realized through modern interpretations. And an elegant leisure space is thus created for every resident to relax and enjoy.

Winning Awards

2015

10th Kinpan Awards

Best Villa Project (Southern China)

2015

16th Shenzhen Survey and Design of Excellence

Residential Category — 1st Prize

2015

Guangdong Excellent Design Project 2015

2nd Prize

Follow Us

Wechat QR Code