Anji Tourist Centre

Location

Zhejiang, China

Site Area

8,000 sqm

GFA

2,575 sqm

Client

China National Travel Service (HK) Group Corporation

The project is a lakeside clubhouse situated in the Lingfeng scenic area of Anji, Zhejiang, bestowed with unparalleled natural landscape and scenery on three sides. The site is immersed in vertical and horizontal design elements: vertical is the pristine bamboo forest; horizontal is the horizon and terraced tea fields.

Meaning and design for the project are simplistic and rural, but Zen. Therefore, the design adopts local vernacular elements at its core. Vertically, the building form and landscape design adheres to the straightness of bamboos in mutual complement with the surroundings. Horizontally, the layered architecture frames picturesque sceneries on each level; visitors are placed inside a painting, getting closer to the water by each step that they take.

1/4

Winning Awards

MIPIM Asia Awards 2017
Best Hotel & Tourism Development – Silver Winner